Ιστορία Συλλόγου
125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-125,theme-bridge,bridge-core-3.0.2,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-4,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Ιστορία Συλλόγου

Λίγα λόγια για την Δόξα 2016

Η προσπάθεια για την δημιουργία της ομάδας, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 από ανθρώπους που αγαπούν το γυναικείο ποδόσφαιρο και ήθελαν να δώσουν σε όλα τα κορίτσια του Νομού Δράμας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που τους ενδιαφέρει το άθλημα να ζήσουν τις όμορφες στιγμές που προσφέρει ο “βασιλιάς τον σπορ”.

Σκοπός γενικότερα του σωματείου είναι η ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού, κάθε κλάδου της σωματικής αγωγής και γενικά η εξύψωση του αθλητικού πνεύματος, της σωματικής και πνευματικής καλλιέργειας.

Από την αρχή δημιουργήθηκαν τμήματα εκμάθησης ποδοσφαίρου αποκλειστικά για κορίτσια, σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω και η δίψα για την στρογγυλή “θεά” ξεπέρασε την αναμενόμενη προσδοκία μας. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της εθνικής της Ε.Π.Ο. ήταν δεδομένη, όπου από την πρώτη χρονιά λειτουργείας “χτίστηκαν” οι στέρεες βάσεις για την δημιουργία μιας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Στόχοι

Με την σοβαρή και συνεχή δουλειά που γίνετε στην Ακαδημία, αλλά και με υπομονή και επιμονή στις νέες γενεές είναι σίγουρο ότι την κατάλληλη ώρα, θα θερίσουμε τους καρπούς της προσπάθειας αθλητριών-γονέων-προπονητών και διοίκησης.

Πιστεύουμε σαν ΔΟΞΑ 2016, ότι το ταλέντο και η αγάπη για το ποδόσφαιρο από της σημερινές Ελληνίδες είναι διάχυτο και απέραντο και σαν Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Γυναικών θα προσπαθήσουμε να είμαστε μαζί τους, αρωγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθειά τους.

Η ομάδα μας πια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας, τερματίζοντας στην 5η θέση της 11ης αγωνιστικής 2020-2021. Μια νέα πρόκληση για όλους μας. Νέοι στόχοι, νέες προοπτικές. Γιατί όταν βάζεις πολλαπλούς στόχους θέλεις σταθερότητα και επιμονή. Η προσέλκυση νέων κοριτσιών και η γνωριμία τους με το ποδόσφαιρο αποτελεί το πρωταρχικό στόχο κάθε χρονιάς, άρα και αυτής που έρχεται. Ταυτόχρονα η προώθηση των ήδη υπαρχόντων νεαρών κοριτσιών  στην αγωνιστική ομάδα, και η χρησιμοποίησή τους σε όσο το δυνατών  περισσότερους αγώνες, ήταν, είναι και θα είναι μέσα στις πρωταρχικές σκέψεις των προπονητών.  Και όλα αυτά μέσα στον πρωταγωνιστικό ρόλο της αγωνιστικής ομάδας και τη συμμετοχή της στο ερχόμενο πρωτάθλημα με στόχο την καλύτερη θέση στην βαθμολογία και την συνεχή βελτίωση της.